Handlekurven er tom

Våre såper
Alveland spa
Uraffinert sheasmør
Spesialsåper
Gavepakker

Massasjekake sitrus
Avslappende massasjeolje
Babyolje
Badebomber/fotbad
Oppkvikkende massasjeolje
Massasjekake
Lavendelpute
Ringblomstsalve
Uraffinert sheasmør



.
Oppkvikkende massasjeolje

Forfriskende, oppkvikkende massasjeolje av mandelolje, tistelolje, eteriske oljer av rosmarin, rosentre, ylang-ylang, E-vitamin. 50 ml.

Kr.84,-
Antall:


Ylang-ylang er et tre med nydelig duft, og kalles derfor ofte for «parfymetreet». Navnet ylang-ylang er filippinsk og betyr «blomstenes blomst». Foruten på Filippinene vokser treet på Java, Sumatra, Komorene og Madagaskar. De jasminduftende blomstene plukkes som pynt, blir båret som et afrodisiakum, og brukes i duftputer i lintøyskapet. I Indonesia blir blomstene strødd ut i sengen til nygifte par. På Filippinene brukes de i hudkremer, ofte med en kokosnøttoljebase. Ylang-ylang-olje er et duftstoff i mange orientalske og blomsterduftende parfymer.

Et tre kan produsere omkring 120 kg blomster hvert år, noe som gir 350 g eterisk olje. Oljen har forskjellige kvaliteter, den beste kommer fra den første destillasjons-fasen og har finest duft. Ylang-ylang har en beroligende virkning på nervesystemet og gir samtidig et avslappende velvære. Den er nyttig mot angst, depresjon, stress og anspenthet.

Rosentre er et middels stort, alltidgrønt, tropisk treslag som hovedsakelig finnes i regnskogen i Amazonas. Den kommersielle utnyttelsen av tømmeret fra dette treslaget har vært konfliktfylt, og som et bidrag til å verne den tropiske regnskogen i Brasil, blir mesteparten av den eteriske oljen nå laget i Guyana. Den eteriske oljen utvinnes ved dampdestillasjon av den oppflisede veden. Rosentre er en svært anvendelig olje som kan blandes med de fleste andre eteriske oljene. Den er svært mild og sikker å bruke, og anvendes i såper, kosmetikk, parfymer og hudpleiemidler. Rosentreoljens betennelseshemmende egenskaper gjør at den kan virke lindrende på brennende, tørr og betent hud. Dessuten er den cellefornyende og kan brukes mot arrdannelser, slapp hud og rynker. Oljen regnes som et afrodisiakum og når den brukes som massasje- eller badeolje gir den god lukt og en sensuell atmosfære i rommet.

Rosmarin er en busk som kan bli opp til 2m høy i sine naturlige omgivelser rundt Middelhavet. I Norge blir den sjelden mer enn 50cm. Rosmarin er blitt brukt som krydder- og medisinplante siden Antikken og ble sett på som en plante med mystiske egenskaper. Bare lukten av rosmarin skulle gi evig ungdom og beskytte troskap og kjærlighet. Grener av rosmarin ble brent som desinfiserende røkelser på sykerom og skulle også beskytte mot pest.

Innvortes virker rosmarin stimulerende på appetitten og fordøyelsen og virker svakt krampeløsende. De konsentrerte virkestoffene i rosmarinoljen blir brukt utvortes som smertestillende middel ved forstuinger og ved muskel- og leddreumatisme. Som massasjeolje virker den som et stimulerende middel på kretsløpet.

På kjøkkenet blir rosmarinblader brukt til vilt, kylling, fisk, lam- og svinekjøtt og i supper og sauser.

Alveland AS, Org.nr 994473751, Dverberg, Andøy - Telefon: 996 11 845 eller 76 14 61 49 - post@alveland.no - Kjøpsbetingelser